Sursa imagine: hotnews.md

Parlacircul Republicii Moldova

Înţeleg, este al naibii de plictisitor să stai într-o sală cu 101 oameni şi să vorbeşti despre legi, despre fonduri, despre împrumuturi, despre pensii şi salarii. Îi înţeleg perfect pe deputaţi. Personal aş muri de plictiseală. Nimeni nu dansează, nimeni nu spune o glumă, barem un desen animat cu Tom şi Jerry ori varianta rusească, Nu Pagadi, nu rulează în Parlament. Pe scurt, distracţie - ioc, zero, nimic, nimic, nimic. Şi pentru ce suportă acest chin? Pentru nişte amărâţi de 7000 de lei? Ăştia nu sunt banii pentru care cineva şi-ar pierde timpul într-un loc plictisitor de moarte, scrie bloggerul Vitalie Cojocari.

Aşa că se distrează cu forţele proprii, săracii, mititeii de deputaţi. Altfel, ar adormi pe scaunele alea incomode. Iniţial au descoperit un joc, să-şi găsească porecle. Ce poate fi mai distractiv? Numai “daragoi baradatâi” cât face?! Recent, au inventat altul - va deveni extrem de popular - trasul de urechi. Regula jocului este următoarea. Atunci când cineva stă la microfon, un deputat se furişează pe la spate spate şi vâââj, îl urechează apăsat pe celălalt confrate. Cel cu urechea înroşită trebuie să dea leapşa mai departe. Se urlă, se ţipă, se bate din picioare - acestea sunt chestii frecvente în Parlament. Este adevărat, nu s-a ajuns la bătaie, dar nu este departe nici ziua aceea. De altfel, palme s-au dat. Păcat că momentul nu a fost fixat de camere. Mare păcat.
 
Jurnaliştii ştiu, când merg în Parlament urmează o zi de bancuri, de miştocăreli şi glume bădărane ca în Piaţa Centrală. De parcă nu ar fi Parlament, ci un Circ. Dacă băieţilor ăştia nu le place să se ocupe de problemele ţării, dacă nu le plac finanţele, relaţiile externe, problemele sociale, dacă aleşii poporului vor să se/ne distreze cu orice preţ, propun să schimbăm numele din Parlament în Parlacirc. Da, este un Parlacirc în adevăratul sens al cuvântului. Şi să nu le mai spunem parlamentari, domnilor şi doamnelor îmbrăcate la patru ace. Sunt parlacircari fără nicio excepţie.
 
Şeful parlacircarilor comunişti propune recent o chestie de te dor creierii, să anulăm ora de vară. De parcă alte probleme nu mai există şi doar asta mai rămânea. Altfel s-a zis cu sărăcia, cu viaţa amară a moldovenilor. Scapă de jugul orei schimbătoare, deci vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţe. Şeful parlacircarilor PDM face cuvinte încrucişate, doar, doar descoperă un nou cuvânt sau o nouă cacafonie. Şeful parlacircarilor PLDM îşi asmute băieţii din pază spre un amărât de angajat al Parlacircului. Şeful parlacircarilor PL emite onomatopee de tot felul: “piu, piu”. Onomatopeea este un cuvânt ce imită zgomote din natură. Oare aceste zgomote îi populează capul acestui respectabil parlacircar?
 
PS: Cea mai recentă ghiduşie a parlacircarilor este să-şi găsească asistente. V-am zis, se plictisesc sireacii. Deci, fetele de minimum 170 cm înălţime, cu mărimile 90-60-90 să trimită de urgenţă pozele în costum de baie la Parlacirc. Ah, da, sunt căutaţi şi câţiva bărbaţi asistenţi. Sunt acceptaţi în special manechinii de lenjerie intimă.
Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
11.02.2011 Opinii
3677
0

Comentarii 0