Sursa imagine: gazeta-sp.info

Primarul de Bălţi a demisionat

Vasili Panciuk, care a deţinut funcţia de primar din 2001 până astăzi, 24 ianuarie, l-a desemnat, luni, pe Octavian Mahu în funcţia de primar interimar al municipiului Bălţi. 

Secretara Primăriei Bălţi şi al Consiliului Municipal Bălţi (CMB), Irina Serdiuc, a comunicat pentru HotNews.md că dispoziţia de numire a lui Mahu în funcţia de primar interimar a fost semnată de Vasili Panciuk. 

„Domnul Panciuk a fost în drept să desemneze în această funcţie pe unul dintre cei trei adjuncţi ai săi, potrivit legislaţiei”, a spus Irina Serdiuc. 

Vasili Panciuk a renunţat astfel la funcţia de primar în favoarea mandatului de deputat al fracţiunii PCRM în Parlamentul R. Moldova. Panciuk nu a fost de găsit până la ora publicării ştirii pentru a comenta numirea lui Mahu în funcţia de primar interimar.

Majoritatea comunistă din cadrul Consiliului Municipal Bălţi l-a ales săptămâna trecută pe Octavian Mahu în calitate de viceprimar pe probleme de gospodărie urbană, destituindu-l pe Igor Neaga la cerinţa lui Vasili Panciuk.

Opoziţia din CMB a calificat demisia lui Neaga drept ilegală, lipsită de temei, afirmând că alegerea lui Mahu în funcţia de viceprimar ar fi o pistă pentru promovarea acestuia în calitate de candidat al PCRM la funcţia de primar în alegerile locale din această vară. Octavian Mahu nu confirmat, dar nici nu a infirmat posbilitatea derulării unui astfel de scenariu. Reprezentantul Guvernului în Bălţi, Anatoli Harcenco, consideră că decizia CMB a fost ilegală şi că o va contesta în conformitate cu legea. 


Referinţe:

(Video) Demiteri şi numiri cu scandal în administraţia oraşului Bălţi

(Foto) Candidatul PCRM la şefia Primăriei ar putea fi OM

(Video) Primarul de Bălţi rămâne fidel PCRM

Alianţa vrea capul lui Panciuk?

Autor: Eugen Urban
Sursa: hotnews.md
24.01.2011 Actual
2832
0

Comentarii 0