Sursa imagine: realitatea.net

De ce pisica te așteaptă lângă uşă când vii acasă. Ce vrea să transmită

Orice stăpân de pisică, mai ales dacă locuiește într-un apartament, este obișnuit ca în momentul în care a întredeschis ușa, prietenul felin să-l privească tandru, să i se frece de picioare și, eventual, să miaune. Ce vrea să ne transmită, de fapt, pisica, atunci când ne întâmpină?

În primul rând, prezența felinei la ușă denotă faptul că ne-a auzit, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere acuitatea simțurilor pisicești. Este foarte probabil să recunoască zgomotul mașinii, al vocii, al mersului. Mai mult, pisica percepe bine scurgerea timpului, deci ceasul biologic i s-a reglat la ora la care de regulă trebuie să veniți acasă.

Dacă am lămurit acest lucru, rămâne întrebarea fundamentală: ce vrea să ne transmită când ne întâmpină?

Dacă stăpânul este singura persoană din casă, este evident că animalul caută afecțiunea și un soi de sprijin, dar și atenția pe care știe că o poate primi Este absolut normal să oferi această porție de dragoste și grijă când ajungi acasă, iar pisica ta știe și îi place.
 
Pisica poate avea și altceva în minte, cum ar fi mâncarea. A fost cuminte toată ziua și abia așteaptă să fie tratată cu ceva delicios pe care doar tu îl poți oferi, prin urmare, pisica ta te așteaptă să îi dai ceva delicios.

Autor: realitatea.net
02.12.2022 Caleidoscop
838
0

Comentarii 0