Sursa imagine: realitatea.md

Cifrele care trebuie să ne pună pe gânduri: Principalele surse de venit ale tinerilor din Moldova

Cei mai mulți tineri din Republica Moldova nu își câștigă banii de cheltuială, dar îi primesc de la părinți, de peste hotare, sau de la stat. O demonstrează datele Biroului Național de Statistică, potrivit cărora anul trecut, peste 33 la sută dintre tinerii cu vârstele cuprinse între 14 și 34 de ani au avut drept principala sursă de venit – mijloacele financiare din partea părinților.

Aproape 10 la sută dintre tinerii moldoveni trăiesc din prestațiile sociale, iar 6,3% – din transferuri din afara țării.

Potrivit statisticilor, 32,1 la sută dintre tineri își câștigă singuri existența, având venituri din salarii, iar din activitatea individuală agricolă – 7,2%.


Mediul de reședință la fel este un factor care determină nemijlocit sursele de venit ale tinerilor. Dat fiind că, în mediul urban sunt disponibile mai multe locuri de muncă, activitatea salarială a fost sursa principală de venit pentru 42,2% din tinerii din mediul urban (în mediul rural pentru 22,7%). Totodată, activitatea individuală agricolă a fost o sursă de venit pentru 13,1% de tineri din mediul rural.

Autor: realitatea.md
14.08.2022 Actual
585
0

Comentarii 0