Sursa imagine: realitatea.md

De ce nu e bine să acoperi cu folie de aluminiu mâncarea pe care o ții la frigider

Știai că nu este deloc bine să ții mâncarea acoperită cu folie de aluminiu la frigider? Foarte mulți oameni fac această greșeală. De ce nu este bine să folosim folia de aluminiu atunci când vine vorba de mâncare, scrie spynews.ro.

Multe persoane țin la frigider mâncarea acoperită cu folie de aluminiu, dar știai că nu este bine? Din ce motiv nu trebuie să folosești folia atunci când vine vorba de mâncare. Iată ce spun specialiștii.

Din ce motiv nu e bine să ții la frigider mâncarea acoperită cu folie de aluminiu

După ce faceți mâncare o înfășurați în folie de aluminiu? Ei bine, ai făcut o mare greșeală pentru sănătatea ta. Potrivit unui studiu, organismul uman poate excreta cantități foarte mici de aluminiu, ceea ce reprezintă o problemă. Organizația Mondială a Sănătății a ajuns la concluzia că o persoană care cântărește 60 de kg poate avea o cantitate de 24000 mg de aluminiu în corp.

Riscurile sunt foarte mari și este important să renunți la folia de aluminiu atunci când vine vorba de mâncare, așa că încearcă să o eviți atunci când gătești, mai ales pentru că ustensilele și oalele din bucătărie împiedică scurgerea aluminiului din alimentele pe care le consumăm.

În cazul în care ai cumpărat o oală din aluminiu, trebuie să fierbi apă de mai multe ori în ea pentru a scăpa de riscuri. Studiul a demonstrat că folia de aluminiu nu trebuie folosită pentru gătit.

În ce recipiente este bine să ții mâncarea la rece

Cu toții știm că există alimente pe care trebuie să le ținem la frigider sau la congelator chiar și pentru luni de zile. Cu toate astea, specialiștii ne recomandă să nu le ținem în folie de aluminiu, ci în recipiente care se sigilează bine, mai ales pentru a evita ca bacteriile să ajungă la mâncare.

Pe lângă riscurile care există, dacă ții mâncarea în folie de aluminiu riști să îți pui și sănătatea în pericol, pentru că bacteriile vor ajunge cu ușurință la alimente.

Autor: realitatea.md
11.08.2022 Caleidoscop
548
0

Comentarii 0