Sursa imagine: imagine simbol

La Bălţi a fost inaugurat un Centru Perinatal modern

Un Centru perinatal modern a fost inaugurat în municipiul Bălţi. La inaugurare a participat şi prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, informează Radio Moldova.

Viitoarele mămici care sunt internate în Centrul perinatal din municipiul Bălţi sunt mulţumite de actualele condiţii din salon, care au bloc sanitar şi mobilier nou.

„Totul este la îndemână mămicilor, apă caldă, reparaţie, curăţenie, grija medicilor. Este foarte bine. Mobilierul este nou, tehnologia este nouă şi asta se simte. Dacă pe viitor mai planificăm copii, cu siguranţă doar aici, în maternitatea din Bălţi”, a spus Cristina Rusu, proaspătă mămică din oraşul Donduşeni

Ala Condrea, vicedirector medical al instituţiei, spune că în noul Centru au fost renovate patru săli de naştere, trei săli de operaţie, două săli de terapie intensivă şi reanimare pentru nou născuţi, gravide şi lăuze. Totodată au fost modernizate sala pentru nou-născuţi şi saloanele în care pot fi internate 43 de lăuze şi 7 gravide.

„Marea noastră valoare a centrului perinatal este acoperirea cu cadre medicale este la 100%”, a remarcat Ala Condrea.
 
Prim ministra Natalia Gavriliţa a menţionat că Centrul perinatal din cadrul acestui spital a fost renovat din investiţiile statului şi a costat circa 16 milioane de lei.

Din data de 14 iunie până în prezent, la centrul perinatal nou sau născut 170 de bebeluşi.

Autor: trm.md
07.07.2022 Actual
466
0

Comentarii 0