Sursa imagine: noi.md

Primul ajutor în cazul arsurilor solare: ce să faci și ce să nu faci nici într-un caz

Din dorința de a obține un bronz perfect se întîmpla uneori să te pomenești cu arsuri solare.

Dermatologul și cosmetologul Stanislav Arkannikov a dezvăluit în cadrul unui interviu oferit radioului Sputnik cum poți evita acest lucru, informează life.ru.

Medicul a menționat că trebuie să te expui la soare cu atenție și dozat. Pentru a preveni apariția arsurilor solare, folosește creme de protecție speciale și stai la soare pînă la 10-11 dimineața și de la ora 17 pînă la apus. Dacă ai o arsură solară, trebuie să iei măsuri potrivite pentru a reduce durerea.

„Primul lucru este că ar trebui să fugi de soare și nu doar să te ascunzi la umbră, deoarece aici va aceeași temperatură și acest lucru are un efect dăunător asupra pielii în această situație, ci într-un spațiu ferit de soare, unde temperatura aerului va fi mai scăzută. Dacă nu există nicio modalitate de a te ascunde, atunci te poți acoperi cu haine de bumbac înmuiate în apă rece. Apoi ar trebui să faci un duș rece cu o temperatură de aproximativ 20 de grade”, a explicat medicul.

Pentru ameliorarea durerii, medicul recomandă administrarea unui analgezic, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul. În etapa următoare, este necesară hidratarea pielii cu creme hidratante cu conținut de vitamina E, extract de mușețel, suc de aloe sau pantenol. În cazul arsurilor, este contraindicată folosirea cremelor de protecţie solară care conţin alcool și a substanțelor care conțin acizi, precum chefirul sau smîntînă acră.

Autor: noi.md
29.06.2022 Caleidoscop
502
0

Comentarii 0