Sursa imagine: realitatea.md

Un nou aeroport internațional în Republica Moldova! Într-un an companiile low-cost ar putea ateriza la Mărculești

Am dat indicația să se prezinte situația Aeroportului de la Mărculești să vedem ce putem face și care sunt investițiile minime necesare pentru a-l porni, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Secrtele Puterii” de la JurnalTV, relatează bani.md.

„Până la sfârșitul lunii mai trebuie să primesc această analiză și după vedem ce putem face. Deja sunt anumite companii low-cost care ar fi interesate să zboare la Mărculești. Aeroportul este cel mai bine dotat și cel mai repede poate fi pus în funcțiune”, a punctat Spînu.

Ministrul spune că discută la minister despre a face operațional acest aeroport.

„Sunt investiții minime ca în 12 luni să-l facem funcțional ca să avem inițial unu, două companii. Ulterior vom vedea ce investiții putem face în acest sector” a mai adăugat ministrul.

Аеrороrtul Internațional Mărculești а fost fоndаt în аnul 2004, în baza unității militare din Mărculești și аrе о suprafață de 265 de hectare. Întreprinderea include două componente: Aeroportul Internațional Mărculești și Zona Economică Liberă. În anul 2018, Aeroportul a fost transferat din subordinea Ministerului Apărării, în cea a Ministerului Economiei și Indrastructurii.

Autor: realitatea.md
26.05.2022 Actual
382
0

Comentarii 0