Sursa imagine: Foto simbol

SONDAJ: Moldovenii aleg să circule cel mai des cu troleibuzul

Moldovenii preferă să circule cu autobuzul sau microbuzul atunci când merg în alte localităţi în detrimentul trenului, însă cel mai folosit mijloc de transport public este troleibuzul. Potrivit statisticilor oficiale, fluxul de pasageri la începutul acestui an a depăşit 50 de milioane de persoane, iar dinamica e un crescătoare, relatează Moldova 1.

Astfel, troleibuzul a fost cel mai folosit transport public în primele trei luni ale anului, concentraţia de călători în capitală e aproape 90 la sută, iar restul patru milioane de pasageri îi revin municipiului Bălţi.

În alte oraşe, oamenii urcă în autobuz sau microbuz mai rar, totuşi acestea rămân indispensabile pentru necesităţile urbane. Şi nu doar - autobuzele şi microbuzele asigură circulaţia în suburbii, interurbană şi cea internaţională. Jumătate din fluxul de pasageri e concentrat în municipiul Chişinău.

Transportul feroviar de pasageri e în declin: 130 000 de oameni au circulat cu trenul. Cu avionul au zburat 107 000 de pasageri. Însă trebuie de menţionat: de când a început războiul în Ucraina, cursele de tren au fost reduse, iar o bună perioadă, spaţiul aerian a fost închis.

Transportul feroviar îşi revine pe sectorul de mărfuri, însă e mai eficientă metoda rutieră. Unei tone duse cu trenul îi revin trei tone şi ceva transportate cu maşina sau camionul. Iar transportul de mărfuri pe apă a scăzut până la aproximativ 27 000 de tone în primul trimestru.

Autor: trm.md
26.05.2022 Actual
406
0

Comentarii 0