Sursa imagine: playtech.ro

Ce se întâmplă în corpul tău când ești nervos. Explicația medicilor

Cu toții ne enervăm din când în când. Dar dacă nu puteți scăpa de nervi după câteva săptămâni sau dacă încep să vă afecteze viața normală la serviciu sau acasă, adresați-vă medicului. Aceasta poate avea un impact asupra sănătății voastre și ar putea fi legată de o tulburare de anxietate. Terapia, medicamentele și alte strategii vă pot ajuta, de asemenea, spun medicii. Dacă v-ați pus vreodată întrebrea „Ce se întâmplă în corpul meu când sunt nervos?”, prin acest material încercăm să găsim răspunsul, unul bazat pe dovezi de specialitate.

Cum îți afectezi organismul când ești nervos

Sunteți un tip care se enerveză excesiv? Poate că, în mod inconștient, credeți că, dacă vă „faceți destule griji”, puteți împiedica lucrurile rele să se întâmple. Dar, de fapt, când suteți nervos poate afecta organismul în moduri care vă pot surprinde.

Atunci când starea de nervozitate devine excesivă, aceasta poate duce la sentimente de anxietate ridicată. Chiar vă poate cauza o stare de rău fizic.

Ce se întâmplă cu starea de nervozitate excesivă?

Îngrijorarea înseamnă să te simți neliniștit sau să fii excesiv de îngrijorat de o situație sau o problemă. În cazul îngrijorării excesive, mintea și corpul tău intră în viteză, deoarece te concentrezi în mod constant pe „ce s-ar putea întâmpla”.

În mijlocul îngrijorării excesive, puteți suferi de anxietate ridicată și chiar de panică, în timpul orelor de veghe. Mulți dintre cei care își fac griji cronice povestesc că au un sentiment de condamnare iminentă sau temeri nerealiste care nu fac decât să le sporească îngrijorările. Ultra-sensibili la mediul înconjurător și la criticile celorlalți, cei devin nervoși excesiv pot vedea orice, și pe oricine , ca pe o potențială amenințare.

Îngrijorarea cronică vă poate afecta viața de zi cu zi atât de mult încât poate interfera cu apetitul, obiceiurile de viață, relațiile, somnul și performanța la locul de muncă. Multe persoane care își fac griji în mod excesiv sunt atât de anxioase încât caută alinare în obiceiuri de viață dăunătoare, cum ar fi mâncatul în exces, fumatul de țigări sau consumul de alcool și droguri, spun medicii.

Autor: playtech.ro
20.05.2022 Caleidoscop
833
0

Comentarii 0