Sursa imagine: trm.md

Roberta Metsola: Republica Moldova îşi are locul în familia europeană

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această după-amiază o întrevedere cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European. Oficialele au discutat despre situaţia de securitate din Moldova şi din regiune, şi despre eforturile ţării noastre de a ajuta refugiaţii din Ucraina. De asemenea, şefa statului a menţionat că „Moldova este o ţară europeană cu istorie europeană - şi care va avea, fără îndoială, un viitor european”.

„Moldova este o ţară europeană cu istorie europeană - şi care va avea, fără îndoială, un viitor european. Vorbim una din limbile oficiale ale Uniunii Europene, iar cetăţenii noştri şi-au demonstrat, de multe ori, ataşamentul faţă de valorile libertăţii şi democraţiei atunci când s-au opus abuzurilor antidemocratice în ţara noastră”, a declarat preşedinta în cadrul unei conferinţă de presă cu Roberta Metsola.

Şefa statului a reiterat că, în ţara noastră a fost demarat un proces de reforme, iar Uniunea Europeană este principalul partener economic şi de dezvoltare al Republicii Moldova.

„Războiul din Ucraina a adus instabilitate şi incertitudine în regiune - dar şi o şansă de reclădire a raportului de forţe pe continent după reguli noi, mai drepte. Noua realitate ne-a arătat că trebuie să acţionăm hotărât dacă dorim să ancorăm Moldova într-o comunitate ce poate oferi stabilitate şi dezvoltare”, a specificat Maia Sandu.

La rândul său, preşedinta Parlamentului European a specificat că „Republica Moldova îşi are locul în familia europeană”.

„Ştim care sunt provocările cu care vă confruntaţi şi daţi-mi voie să vă asigur că Parlamentul va face totul pentru a vă sprijini în aceste eforturi. În al doilea rând, Moldova îşi are locul în familia europeană. Fiecare cale este diferită, există un parcurs individual, însă priviţi înspre noi cu un scop şi este clar că trebuie să fim deschişi. Nu putem să ne dezamăgim vecinii care privesc spre Europa. Trebuie să ne apărăm ideile şi valorile noastre comune”, a declarat Roberta Metsola.

Totodată, Maia Sandu a apreciat rezoluţia Parlamentului European din 5 mai, care recomandă acordarea Republicii Moldova statutului de ţară candidat şi perspectiva de aderare la UE.

Autor: trm.md
19.05.2022 Actual
532
0

Comentarii 0