Sursa imagine: auto-expert.md

Un grup de deputați propune amenzi de 10 ori mai mari pentru conducerea autovehiculului fără polița RCA

Amenzile pentru conducerea vehicolului fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) ar putea fi majorate de 10 ori. Un grup de deputați a elaborat un proiect de lege care prevede modificarea și completarea Codului contravențional cu amenzi de până la 3 000 de lei pentru lipsa poliţei de asigurare, transmite bizlaw.md.

Mai exact, legea ar putea să prevadă că „conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă pe suport hârtie sau în format electronic ori în lipsa datelor accesate din sistemul informaţional unic aferent asigurării obligatorii de răspundere civilă auto se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 unităţi convenţionale”.

În redacția actuală, Codul contravențional prevede că conducerea vehiculului fără deținerea certificatului de înmatriculare sau a dovezii înlocuitoare a acestuia ori fără deținerea poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități convenționale (150-300 de lei).

Autor: diez.md
14.05.2022 Actual
613
0

Comentarii 0