Sursa imagine: radiochisinau.md

Danemarca redeschide locurile de divertisment și culturale, în pofida numărului mare de contaminări

Locurile de divertisment și culturale de pe teritoriul Danemarcei s-au redeschis duminică, după ce au fost închise timp de o lună, în condițiile în care guvernul danez a relaxat restricțiile anti-COVID-19, în pofida unui număr mare de contaminări, informează dpa, citată de Agerpres. Publicul a fost întâmpinat din nou la muzee, grădini zoologice și parcuri divertisment. Sălile de cinema, de teatru și de concerte vor putea de asemenea să deschidă pentru prima dată după patru săptămâni, chiar dacă au fost impuse limite în ceea ce privește capacitatea.

În majoritatea locurilor vizitatorii vor trebui să poarte mască și să facă dovada, prin intermediul unui pașaport sanitar, că au fost vaccinați, au trecut prin boală sau au fost testați recent negativ pentru COVID-19.

Cu toate acestea, danezii încă nu se pot duce la cluburi și la discotecă: viața de noapte rămâne închisă până cel puțin la sfârșitul lunii ianuarie.

Danemarca, o țară cu circa 6 milioane de locuitori, a înregistrat recent peste 20.000 de noi contaminări pe zi, mai multe zile la rând. Numai sâmbătă au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri.

Cu toate acestea, oficiali din domeniul sanitar danez susțin că infectările au ajuns la o fază de platou, în condițiile în care numărul de pacienți internați la spital cu COVID-19 pare să se fi stabilizat la 700-800.

Autor: radiochisinau.md
17.01.2022 Actual
508
0

Comentarii 0