Sursa imagine: realitatea.md

Nagacevschi, despre testarea profesorilor anti Covid: Comunicați adecvat cu oamenii, explicați-le, nu-i forțați!

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevshi, a criticat decizia CNESP cu privire la obligativitatea cadrelor didactice nevaccinate să facă teste la Covid-19 din cont propriu. Potrivit fostului ministru, acest lucru ar avantaja unii agenți economici, care oferă servicii de testare la virusului de tip Sars-Cov-2.

„Prin această schemă, putem presupune, pe lângă faptul că se promovează interesele agenților economici ce vând teste, se mai încearcă a promova obligativitatea vaccinării masive a populației, demult dorită de unii șmecheri.

Am fost informați că la schemă se încearcă a fi atrași și agenții economici din sistemul HoReCa, care ar urma să accepte drept clienți doar persoane vaccinate sau cu test.

Se creează percepția că această paradă de hotărâri absurde este promovată pentru a isteriza populația, pentru a provoca într-un final o presiune pe Guvern în vederea impunerii unei afaceri masive cu statul-achiziția elementelor pentru testarea gratuită a populației”, scrie Fadei Nagacevschi pe pagina sa de facebook.

Ex-demnitarul mai spune că testarea obligatorie a populației ar trebui implementată adecvat din contul statului, dar trebuie explicată clar eficiența și convins de faptul că nu e vorba doar de interese financiare.

„Din cauza strategiilor de isterizare și șantaj administrativ a populației, deja s-a discreditat vaccinarea și a fost provocată transformarea oamenilor în potențiali infractori.

Azi vorbiți despre falsificarea masivă a certificatelor de vaccinare.

Este efectul advers al politicilor absurde de isterizare și șantaj administrativ pentru a obține vaccinarea.

Ce veți face mai departe: veți începe a băga oamenii la pușcărie? Credeți că va crește rata de vaccinare? Reveniți la normalitate, comunicați adecvat cu oamenii, explicați-le, nu-i forțați, nu-i considerați de proști, dacă nu doriți să distrugeți încrederea ce a mai rămas în sistemul de vaccinare”, a mai scris Nagacevschi.

Amintim, că în urma deciziei CNESP din august curent, cadrele didactice nevaccinate urmează să-și facă teste anti Covid-19 la fiecare două săptămâni, din cont propriu.
 

Autor: realitatea.md
03.09.2021 Opinii
14599
0

Comentarii 1

  • ion:

    https://sputnik.md/20211108/s-a-confirmat-ca-vaccinurile-pe-baza-de-arn-mesager-provoaca-miocardita-i-pericardita-46258019.html

    09.11.2021 09:14