
Zeci de staţii de producere a oxigenului medical vor ajunge în spitalele din ţară
Un număr de 20 staţii de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice republicane, municipale şi raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova”.
Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), spitalele raionale din Cahul, Căuşeni, Edineţ, Soroca, Orhei, Ungheni, Floreşti, Comrat, Hânceşti, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de staţii de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.
Iar, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moşneaga”, Institutul de Medicină de Urgenţă, IMSP Spitalul Clinic Bălţi, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei şi Copilului – cu o capacitate de 54,5 m³/h.
Potrivit MSMPS, trei staţii de oxigen, deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hânceşti, Criuleni şi Spitalul Cancelariei de Stat.
„Oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienţilor cu insuficienţă respiratorie cauzată de COVID-19, are necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susţine funcţiile vitale ale organismului. Datorită instalaţiilor de producere a oxigenului medical, instituţiile medicale vor putea face faţă tratamentului pacienţilor cu forme grave şi medii de COVID-19”, se arată în comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, pentru asigurarea instituţiilor medicale cu dispozitive medicale pentru oxigenoterapie, până la moment au fost achiziţionate 92 ventilatoare şi 400 concentratoare de oxigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova”. În următoarea perioadă, urmează să fie achiziţionate alte 200 de ventilatoare.
-
Video Line
-
Vorbesc româneşte, sunt român
03.05.2014 -
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
31.01.2014 -
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
18.01.2014
-
-
-
Al doilea forum al femeilor primar din Europa de Sud-Est organizat sub egida CALM și NALAS!
19.04.2021 -
Instruire pentru autoritățile publice locale din raioanele Cahul și Ungheni, axată pe integrarea dimensiunii de gen în strategiile de dezvoltare locale
19.04.2021 -
APĂRÂND INTERESELE COMUNITĂȚILOR LOCALE, APL DIN R. MOLDOVA ȘI DIN REGIUNE FAC FRONT COMUN ÎN CADRUL NALAS!
19.04.2021 -
Dezvoltarea economică locală în Europa de Sud- Est – subiect dezbătut în cadrul Adunării Generale a NALAS
19.04.2021 -
La ADR Nord sunt evaluate, tehnic și financiar, cererile complete de finanțare admise în cadrul celei de-a II-a etape a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din FNDR
16.04.2021
-
Comentarii 0