Sursa imagine: libertatea.ro

Opinie: Orele la distanţă pot genera probleme de ordin psihologic

Decizia autorităţilor de a trece la studiile în regim online i-a nemulţumit pe părinţi. Aceştia au semnat chiar şi o petiţie adresată Guvernului şi Comisiei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică prin care cer revizuirea hotărîrii.

Doar într-o singură zi, petiţia a fost semnată de aproape patru mii de persoane, transmite publika.md. Doina este mama unei eleve de clasa a cincea. Ea spune că a fost nevoită să-și reorganizeze programul.

"Deoarece, orele la liceu sînt necalitative sau uneori chiar nu se fac. Vin acasă şi încerc să predau aceste teme copilului. Pentru aceasta, noi am instalat chiar în luna septembrie o tablă. Explic tema, ea îşi face notiţe", afirmă Doina Danu.

Unii părinți și elevi spun că şcoala online a afectat calitatea studiilor.

"Copilul meu, clasa a 8-a este stresat. Copiii rămîn acasă fără supraveghere, fără un program didactic", a declarat Victoria Rusnac.

"Poate fi slab internetul şi să nu înţeleg ce spune profesorul".

"Eu trăiesc la ţară. Este complicat cu lecţiile online, deoarece ochii îţi obosesc. Nu toţi copiii au telefoane, calculatoare necesare".

Psihologii afirmă că studiile de la distanţă vin la pachet cu efecte psiho-sociale, care se vor resimţi în timp.

"Copiii nu trebuie să iasă din regimul zilnic. De asta, obligaţia părinţilor este să încurajeze mereu acest ritm care era înainte la şcoală. Iată de ce orele la distanţă pe o perioadă mai lungă de timp pot genera probleme de ordin psihologic care ulterior se pot transforma chiar în afecţiuni de ordin medical", susţine psihologul Elena Covaliov.

Săptămîna trecută, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat un nou regim special de activitate la nivel național. Astfel, instituţiile de învăţămînt vor desfășura procesul de studii în regim online pînă în 15 martie.

Autor: noi.md
02.03.2021 Opinii
30055
0

Comentarii 0