Sursa imagine: trm.md

Valentina Pănuţă, moldoveanca care a revenit acasă pentru a-şi transforma pasiunea în afacere

Valentina Pănuţă, meşteriţa hand made, după ani buni lucraţi în străinătate, a revenit în Republica Moldova. A revenit, s-a readaptat şi a reuşit să se afirme şi acasă. În plus, din atelierul său, organizează şi întâlniri online cu alte doamne care sunt pasionate de arta croşetatului. Mai multe despre povestea ei a reuşit să afle Oxana Gherman Roşca, în cadrul emisiunii „Scrisori pentru acasă”, de la Radio Moldova.

Aici era profesoară de limbă şi literatură română, dar a plecat spre o viaţă mai bună, la muncă în Italia. Acolo a reuşit să-i cucerească pe italieni prin încălţămintea pe care o croşetează, adevărate bijuterii demne de toată admiraţia.
De curând, în 2020, Valentina Pănuţă a revenit în ţară, iar aici a reuşit să deschidă propriul atelier propriul atelier de corşetat şi susţine că nicăieri în lume nu e mai bine ca acasă.

„Mi-am dorit foarte mult să revin în Moldova, asta ne-am planificat din timp. Chiar din a doua zi am început să ne simţim acasă, pentru că „acasă şi pereţii ţin cu tine”, spune meşteriţa.

La Chişinău, a deschis un atelier de croşetat.

„Aici oamenii vin în atelier şi cumpără încălţămintea deja croşetată, dar mă bucur de interesul pe care îl au doamnele pentru această artă, îi zic eu arta croşetatului. Dacă în Italia oamenii erau interesaţi mai mult de procesul de producţie, aici în ţara noastră lucrurile nu stau diferit”, a mai adăugat Valentina Pănuţă.


Cu această ocazie, meşteriţa a început să organizeze ateliere de lucru pentru cei care vor să înveţe a croşeta. „La atelierele noastre participă şi persoane plecate peste hotare, iar rezultatele nu se lasă mult aşteptate. Sunt de părerea că omul sfinţeşte locul, iar eu am ocazie să fac lucruri de valoare acasă.”

Indiferent de domeniul de activitate, meşteriţa îi îndeamnă pe toţi să-şi găsească timp pentru lucrurile ce oferă plăcere, mai ales îi încurajează pe cei care vor să croşeteze. „Este o îndeletnicire foarte plăcută, fiindcă ceea ce realizezi cu mâna ta este o plăcere pentru suflet. Croşetatul este o activitatea prin care implici gândirea, imaginaţia, creativitatea. Eu cred că fiecare poate încerca cu răbdare şi multă îngăduială, iar la final când vezi rezultatul muncii rămâi satisfăcut, mulţumit şi motivat pentru a mai încerca”, a conchis Valentina Pănuţa.

Emisiunea „Scrisori pentru acasă” este realizată de Oxana Gherman Roşca şi poate fi audiată în fiecare zi de duminică pe undele Radio Moldova sau on-line pe www.trm.md.

Autor: trm.md
01.03.2021 Istorii din MD
5306
0

Comentarii 0