Sursa imagine: diez.md

Toate școlile și universitățile din țară trec în regim online. Olimpiadele se vor desfășura de la distanță

Elevii și studenții trec la învățământ la distanță în urma unei noi hotărâri a comisiei naționale extraordinară de sănătate publică. În aceasta este stipulat că în perioada 1-15 martie 2021, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior vor activa în regim online.

„În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, apoi în Republica Moldova se înregistrează o creștere esențială a numărului cazurilor noi și creșterea ponderii testelor pozitive. Deja, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese”, este stipulat într-un comunicat a CNESP.

Prin urmare, CNESP a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Autor: diez.md
28.02.2021 Actual
747
0

Comentarii 0