Sursa imagine: facebook.com

Povestea de succes a unei meşteriţe din sudul republicii

Iarna tricotează căciuliţe, bentiţe, fulare, rochiţe şi cardigane, iar vara croşetează papuci şi espadrile. Este vorba despre Ina Minciună, o meşteriţă din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, care speră să-şi transforme această pasiune într-o afacere profitabilă, relatează Mesager.

Ina Minciună povesteşte că a fost atrasă din copilărie de lucrurile realizate manual, iar bunica sa este cea care a învăţat-o să croşeteze.

A lucrat mai mulţi ani microbiolog la o fabrică de vin, aşa că marea sa pasiune a fost dată uitării. Naşterea fetiţei i-a trezit din nou dragostea pentru croşetat. A încercat să facă pentru micuţa sa ceva unic: botoşei, căciuliţe şi rochiţe.

Familia a încurajat-o să îşi transforme pasiunea într-o afacere. Aşa că visul de a deschide un atelier a devenit realitate datorită proiectelor de care a reuşit să beneficieze. Deocamdată, Ina îşi promovează produsele doar pe reţelele sociale. Tânăra spune că munceşte cu multă dăruire, iar încălţămintea confecţionată de ea a ajuns în diferite ţari ale lumii.

„Primele investiţii le-am făcut din contribuţia proprie, investeam în tălpi şi în fir, de anul trecut am început să aplic la diverse proiecte unde la fel am venit cu contribuţia proprie şi cu contribuţie de grand care mi s-a oferit, încet încet afacerea o să meargă şi o să şi profit”, afirmă Ina Minciună.

La o pereche de încălţăminte croşetată lucrează timp de mai multe zile. Fiecare cumpărător poate să stabilească singur culorile sau combinaţiile coloristice ale pieselor pe care le doreşte. Meşteriţa poate să personalizeze încălţămintea în funcţie de gustul fiecăruia. Toate perechile de încălţăminte sunt create într-un singur exemplar.

Autor: trm.md
31.01.2021 Istorii din MD
5995
0

Comentarii 0