Sursa imagine: imagine simbol

Un azil pentru câini va fi creat la Chişinău

Câinii vagabonzi din capitală vor fi prinşi, sterilizaţi şi vaccinaţi. Un proiect-pilot în acest sens a fost adoptat la şedinţa Consiliului municipal Chişinău (CMC). Documentul presupune şi crearea unui azil modern pentru câinii maidanezi, relatează Mesager.

Unii locuitori afirmă că sunt deranjaţi de numărul mare al câinilor vagabonzi. Oamenii au frică că maidanezii pot fi foarte periculoşi.

„Pe mine mă deranjează”; „Uneori latră atât de tare, mai ales noaptea, că nu poţi dormi. În curte sunt foarte mulţi câini, iar ziua aici se joacă copiii. Ar trebui cineva să ia măsuri, măcar să îi sterilizeze ca să nu se înmulţească”; „Ar fi de dorit să fie un loc unde să îi strângă, să îi ţină, să îi crească, să îi îngrijească”, susţin oamenii.

Proiectul care a fost votat de către Consiliul municipal Chişinău presupune că maidanezii de pe străzile capitalei vor fi prinşi, sterilizaţi, vaccinaţi şi cipaţi. Totodată, va fi creată o bază de date a animalelor fără stăpân.

„Fiecare sector din municipiul Chişinău are câte un focar, unde câinii vagabonzi fac ravagii prin curţi, prin parcuri, din momentul în care devin un grup de cinci-zece câini deja ei se transformă într-o haită şi devin agresivi. Din punctul ăsta de vedere s-a inclus în acest proiect sterilizarea masivă în municipiul Chişinău, pentru a putea interveni în aceste focare”, a declarat Ruslan Verbiţchi, consilier municipal.

Pentru implementarea proiectului din bugetul municipal vor fi alocată suma de 1 milion 500 de mii de lei.

Autor: trm.md
27.01.2021 Actual
571
0

Comentarii 0