Sursa imagine: healeyfox.com

În Franța vor fi protejate sunetele și mirosurile de la țară

În Franța a fost adoptată o lege care protejează sunetele și mirosurile rurale. Legea a fost numită a „moștenirii senzoriale rurale” și a fost adoptată după mai multe plângeri legate de zgomotele și mirosurile tipice din mediul rural, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Joël Giraud, ministru al Afacerilor Rurale, a declarat recent că în sfârșit senatorii au votat și ei pentru această lege, după ce proiectul a trecut prin Camera inferioară.

Giraud a declarat că legea are ca scop „definirea și protejarea moștenirii senzoriale a mediului rural francez”.

Crearea unei legislații clare pentru „sunetele și mirosurile” tipice zonelor rurale va fi utilă pentru „prevenirea dezacordurilor dintre vecini”, consider deputații francezi.

Administrația publică locală este însărcinată cu definirea „patrimoniului rural, inclusiv a identității sale senzoriale”, a spus Giraud.

„Este o adevărată victorie pentru comunitățile rurale. Hai să păstrăm acest peisaj”, a adăugat ministrul.

În ultima perioadă, în Franța s-a  înregistrat o creștere a conflictelor  pe această temă între rezidenții comunităților rurale și noii sosiți în aceste zone, care vin doar ocazional și vor o liniște absolută.

Un caz extrem de curios a generat toată disputa soldată cu apariția legii menționate. Un cocoș numit Maurice a ajuns la tribunal în iulie 2019, după ce vecinii s-au plâns că sunt deranjați de cântatul său dimineața devreme.

Autor: moldpres.md
23.01.2021 Actual
795
0

Comentarii 0