Sursa imagine: EPA

Coronavirus: Închiderea frontierei între Canada şi SUA, prelungită până la 21 februarie

Închiderea frontierei între Statele Unite şi Canada pentru toate călătoriile neesenţiale a fost prelungită cu o lună, până la 21 februarie, a anunţat marţi premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP.

"Aceasta este o decizie importantă, care va permite oamenilor de ambele părţi ale frontierei să fie în siguranţă", a explicat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Închiderea graniţelor Statelor Unite cu cei doi parteneri de liber schimb nord-americani, Canada şi Mexic, a fost decisă în martie şi prelungită în fiecare lună de atunci. Sunt permise doar comerţul cu mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale.

''Guvernul nostru va continua să asigure securitatea canadienilor împotriva # COVID19 şi să îşi bazeze deciziile pe cele mai bune recomandări de sănătate publică disponibile'', a justificat, la rândul său, ministrul Securităţii publice Bill Blair pe Twitter.

Noua prelungire cu o lună survine în timp ce cele două ţări se confruntă cu o evoluţie puternică a pandemiei de coronavirus, care a făcut peste 17.000 de morţi în Canada şi peste 375.000 în Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume.

Autor: agerpres.ro
13.01.2021 Actual
806
0

Comentarii 0