Sursa imagine: trm.md

Iarnă grea face ravagii în mai multe ţări din lume

Iarnă grea face ravagii în mai multe ţări din lume! Japonia se confruntă în aceste zile cu ninsori abundente şi viscol puternic, iar în Spania patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauza vijeliei. Unii oameni au ieşit pe străzile Madridului  în stradă pentru a schia şi a se bucura de frumuseţea iernii. Cei mai norocoşi sunt locuitori din Grecia, care în pofida restricţilor impuse de pandemie, au ieşit la plajă şi au profitat de temperaturile generoase, relatează Mesager.

În Japonia stratul de zăpadă a ajuns la 1,5 metri, în numai 2 zile. Cel puţin opt persoane au murit şi aproape 240 au fost rănite în urma unei furtuni puternice. Aproximativ o mie de autovehicule  au rămas blocate.

În zona Madridului, salvatorii au intervenit şi au ajutat 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce poliţia a întrerupt o amplă bătaie cu bulgări de zăpadă. Autorităţile au îndemnat oamenii să rămână în case pentru a evita riscul accidentelor şi răspândirea coronavirusului.

„Este uimitor, n-am mai văzut niciodată aşa ceva”;

„Vreau să avertizez oamenii să fie precauţi, acestă iarnă va fi  foarte grea”, spun oamenii.

Între timp, Grecia se confruntă cu un val de căldură, de până la 28 de grade Celsus. La Atena, unde termometrele au atins 22 de grade, oamenii au ieşit la plajă, în pieţe dar şi parcuri, în pofida restricţilor.

„Este o vreme minunată. Noi am stat în casă mult timp şi am ieşit să ne relaxăm puţin”;

„Este greu să stăm în casă, într-o astfel de perioadă frumoasă, dar sunt şi unele restricţii care trebuie să fie respectate”, au spus oamenii.

Grecia este în carantină de la începutul lunii noiembrie. Autorităţile încearcă să menţină restricţile şi să evite cel de-al 3 val al pandemie după sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.
 

Autor: trm.md
12.01.2021 Actual
1014
0

Comentarii 0