Sursa imagine: imagine simbol

Un locuitor din raionul Floreşti şi-a transformat pasiunea pentru lemnărit într-o afacere

Un obiect din lemn este purtător de informaţii şi energii. Chiar şi un simplu scaun ţărănesc sau o masă spune multe despre proprietar sau despre meşterul care le-a confecţionat. De această părere este Victor Cernei din satul Lunga, raionul Floreşti, care a îndrăgit lemnul din fragedă copilărie, iar datorită măiestriei sale, pasiunea pentru lemnărit s-a transformat într-o afacere profitabilă, relatează Moldova 1.

Atunci cand treci pe lânga gospodaria meşterului Victor Cernei este imposibil să nu te opreşti măcar pentru câteva clipe ca să admiri ciubărul din lemn pentru baie şi sauna din lemn pentru o relaxare în gradină.

Dragostea pentru lemn meşterul o are de mic copil. Dibăcia a moştenit-o de la unchiul sau, care la fel se pricepea la toate şi confecţiona fel de fel de lucruri din metal şi lemn.

Lucrează cu plăcere cu orice lemn de orice esenţă. Prioritate au, însă, soiurile locale de lemn. Le alege cu mare atentie, apoi le pune la uscat.

Tâmplarul a confecţionat o sumedenie de obiecte din lemn şi este bucuros că până acum nu s-a confruntat cu provocări irealizabile sau cu ceva ce nu ar fi reuşit. Lucrările sale au ajuns în diferite colţurile lumii.

Autor: trm.md
10.01.2021 Istorii din MD
5491
0

Comentarii 1

  • ivan:

    buna seara cum e posibel un contact al domnului Victor Cernei as vrea sa fac o comanda la dumnealui , daca se poate sa fac vreo legatura cu el , suntem din portugalia , daca se poatea un raspuns pe mail. ivan-birca1@mail.ru

    10.01.2021 21:01