Sursa imagine: moldpres.md

În R. Moldova va fi lansat un film documentar despre medicii și polițiștii moldoveni

Un film documentar despre polițiștii și medicii din Republica Moldova va fi difuzat în luna decembrie pentru telespectatorii moldoveni, informează MOLDPRES.  

Solicitată de agenție, producătorul general al proiectului 24 Front Line, Anastasia Primov a menționat că pe parcursul a trei luni de filmări, în plină pandemie de COVID-19, echipa Front Line a urmat forțele de poliție și lucrătorii serviciului medical de urgență, în munca lor de zi cu zi.

”În cele trei episoade ale documentarului, vom aborda subiecte actuale și problemele reale cu care se confruntă oamenii din prima linie, dar și toți cetățenii R. Moldova, atât pe timp de pandemie, cât și în afara acesteia. Prin intermediul formatului, ne propunem să creștem gradul de cunoaștere și cooperare cu serviciile de urgență. Vom povesti despre sacrificiul, secretele profesiei și frumusețea muncii de medic și polițist. Fiecare dintre noi este omul din front line, dacă nu ai trecut indiferent față de o tragedie străină”, a precizat Anastasia Primov.

Totodată, autorii proiectului vor iniția o discuție publică despre problema violenței familiale. ”Pe parcursul procesului de filmare a proiectului „FRONT LINE”, o treime din apelurile nocturne la poliție erau legate de violența familială. Din acest motiv, am considerat necesar să abordăm acest subiect în cadrul unei campanii separate, cu scopul de a aduce la cunoștința societății actualitatea și gravitatea situației, necesitatea de a lua măsuri pentru a combate și preveni problema”, a mai spus producătorul general 24 Front Line.

Primele trei serii, a câte 56 minute fiecare, au fost produse cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.  

Documentarul urmează să fie difuzat la Televiziunea publică Moldova 1 în luna decembrie curent.

Proiectul este inițiat de Asociația Obștească „Filmul pentru Drepturile Omului” (FADO) în parteneriat cu IMSP CNAMUP, Serviciul Unic 112 și Inspectoratul General de Poliție.

Autor: moldpres.md
30.11.2020 Actual
690
0

Comentarii 2

  • Ungureanu:

    Bravo! Un film făcut de amatori, în timp ce regizorii profesioniști s-au retras din viața reală...

    30.11.2020 15:42
  • Ungureanu:

    Ieri am lăsat un comentariu. De ce nu este plasat?

    01.12.2020 19:06