Sursa imagine: Getty Images

După încheierea lockdown-ului în decembrie, aproape toată Anglia va intra sub restricții locale severe

Majoritatea locuitorilor Angliei vor reintra sub restricții severe chiar și după încheierea carantinei generalizate instituite până pe 2 decembrie pentru a limita transmiterea accentuată a coronavirusului. Guvernul de la Londra a anunțat că strategia după ieșirea din lockdown va fi de a impune restricții locale, în funcție de rata de incidență, cu un sistem de trei niveluri de risc. Măsura carantinei generalizate (lockdown) a fost impusă doar pentru Anglia, nu și pentru celelalte provincii ale Regatului Unit: Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, informează Digi24.

„Măsura carantinei generalizate a permis inversarea cu succes a curbei epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări şi de spitalizări. Înţeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea ameninţării cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul sănătății britanic.

Peste tot în Anglia, magazinele cu produse neesențiale vor putea începe să funcționeze din nou, iar școlile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile. Însă, în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol și Leeds, puburile și restaurantele rămân închise, cu excepția comenzilor de mâncare la pachet și a livrărilor la domiciliu. Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât și în spații deschise, exceptând parcurile, conform AGERPRES.

La Londra, la fel ca în cea mai mare parte a Angliei, riscul este considerat ridicat (nivelul 2): puburile și restaurantele pot servi alcool doar însoțit de mâncare, iar reuniunile între gospodării diferite vor fi limitate la șase persoane în exterior, dar interzise în spații închise.

Doar trei zone au fost plasate în nivelul mijlociu de alertă: Cornwall, insula Wight și insulele Scilly. O primă evaluare a acestei clasificări va fi făcută la 16 decembrie.

Locuitorilor din zonele cu restricțiile cele mai severe li se va propune o campanie de testare în masă, cu teste rapide. Guvernul britanic a anunțat anterior că măsurile vor fi relaxate ușor pe perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a permite familiilor să sărbătorească împreună. Grupuri de până la trei familii (gospodării) vor avea permisiunea să se întâlnească fără restricții în perioada 23-27 decembrie.
 

Autor: diez.md
29.11.2020 Actual
797
0

Comentarii 0