Sursa imagine: trm.md

Zeci de persoane amendate pentru nepurtarea măştilor în spaţiul public

Zeci de persoane amendate pentru nepurtarea măştilor în spaţiul public. Sancţiunile au fost aplicate de oamenii legii, în urma verificărilor efectuate în unităţile comerciale, pieţele, dar şi spaţiile publice din municipiul Chişinău, relatează Moldova 1.

Poliţiştii au documentat 216 încălcări. În privinţa persoanelor aflate în parcuri, în special în grupuri mai mari de trei persoane, persoane cu vârsta de peste 63 de ani, au fost admise 53 de abateri. 93 de persoane nu purtau măşti de protecţie în spaţiile deschise din capitală, în special, în zonele mai aglomerate.

Potrivit autorităţilor, peste 70 de abateri au fost înregistrate în cazul cetăţenilor care nu au respectat regulile de protecţie în spaţiile deschise de agrement precum terase, foişoare.

Poliţia a documentat mai multe cazuri şi în unităţile comerciale, dar şi pieţele agroalimentare, unde cu procese contravenţionale s-au ales atât comercianţii, cât şi vizitatorii. În unităţile comerciale verificate au fost depistate peste 200 de încălcări şi au fost iniţiate proceduri contravenţionale. În privinţa vânzătorilor care activau fără mască şi mănuşi, nu asigurau distanţarea socială, au fost pornite 105 proceduri contravenţionale, iar în privinţa vizitatorilor unităţilor de comerţ - 128 de proceduri contravenţionale. În pieţe comerciale au fost depistate 134 de încălcări.

O situaţie alarmantă este şi în cazurile localurilor de agrement, unde, doar în trei zile, în zonele de agrement au fost depistate peste 106 încălcări. Nici în lăcaşurile de cult situaţia nu este îmbucurătoare. Astfel, din cele peste 1.382 lăcaşuri de cult, în 75 slujbele s-au desfăşurat în interior aglomerat, spaţii mici, cu nerespectarea măsurilor de protecţie.
 

Autor: trm.md
26.11.2020 Actual
522
0

Comentarii 0