Sursa imagine: safenews.md

INVESTIGAȚIE//Platon pune la cale un nou jaf, iar Stoianoglo îl ajută tacit

Sub paravanul pandemiei de COVID-19, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar pune la cale un nou jaf, urmând să se pricopsească cu unele companii din sectorul asigurărilor și să obțină sume imense de la stat în calitate de compensanții pentru repararea prejudiciilor. Straniu, dar în această operațiune afaceristul este ajutat de Curtea Supremă de Justiție și Procuratura Generală.

Despre asta arată investigația „Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo – doi într-o teacă”, publicată de portalul safenews.md. Ancheta conține și mai multe documente relevante.

Investigația menționează că, în prezent, prin coruperea unor magistrați din Curtea Supremă de Justiție, Platon încearcă să se disculpe definitiv pe dosarele penale care figurează.

Potrivit anchetei publicate, Platon și-ar fi cumpărat libertatea în vara anului 2020 cu suma de 4.000.000 de euro, bani care au fost puși pe contul companiei britanice SYMBOL WOOD LIMITED și care, potrivit investigației, ar fi fost destinați procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„O sursă apropiată de Platon susține că, în prezent, în toate proiectele de afaceri ale lui Platon se regăsesc și interesele lui Stoianoglo. Aceasta ar fi garanția aflării sale la libertate și protecției împotriva urmăririi penale”, se menționează în investigație.

Safenews.md mai scrie că în pentru aplicarea unei noi lovituri asupra sectorului financiar al Moldovei, Platon este ajutat de Stoianoglo. Acesta ar fi pus la dispoziția afaceristului câțiva colaboratori ai procuraturii pentru realizarea scenariului.

Potrivit investigației, Platon pune în aplicare o serie de acțiuni consecvente și bine calculate pentru a lovi în mai multe companii de asigurări. Prin obținerea câștigului de cauză în instanțe împotriva CNFP acesta urmărește să se pricopsească cu compensații financiare uriașe din partea statului.

Autorii investigației avertizează că loviturile lui Platon pot avea consecințe catastrofale pentru țară, economie și cetățeni.

Autor: safenews.md
26.11.2020 Actual
657
0

Comentarii 0