Sursa imagine: mitropolia.md

Un nou stareț, instalat la Mănăstirea din Nicoreni la 40 de zile de la decesul Arhimandritului Rafail (Bodiu)

După decesul Arhimandritului Rafail (Bodiu), pe 13 octombrie curent, Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie din Nicoreni, raionul Drochia are un nou stareț. ÎPS Mitropolit Vladimir l-a instalat pe noul stareț al Sfintei Mănăstiri Nicoreni – Arhimandritul Vlasie (Ușurelu). Mitropolitul l-a îndemnat cu acest prilej pe noul conducător al obștii monahale să fie un călugăr râvnitor, să iubească slujbele Bisericii și privegherile așa cum le-a iubit vrednicul de pomenire Arhimandrit Rafail (Bodiu), primul stareț al Mănăstirii Nicoreni.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, la Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia s-au rugat: PC Arhim. Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca, PC Arhim. Vlasie (Ușurelu), econom al Sfintei Mănăstiri Nicoreni,  Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop de Drochia și un sobor de preoți și diaconi.


În timpul serviciului divin, Ipodiaconul Mihail Brăileanu, absolvent ATOM promoția 2019, a fost hirotonit în treapta de diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

După Liturghie, ÎPS Mitropolit a săvârșit Panihida în cea de-a 40-a zi, la mormântul Arhimandritului Rafail (Bodiu), întemeietorul Mănăstirii Nicoreni.

Vorbind celor prezenți, Arhipăstorul a menționat că Arhimandritul Rafail a fost un model de viețuire monahală ce a căutat toată viața să împlinească Evanghelia în cuvânt și în faptă.

Mitropolitul l-a îndemnat pe noul Stareț Arhim. Vlasie, împreună cu frații călugări să se roage în continuare pentru ca Dumnezeu să odihnească cu drepții pe cel care acum caută la Fața Domnului – Arhim. Rafail, slujitor credincios al Lui Hristos.


La rândul său, Arhimandritul Vlasie a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir și obștii monahale pentru încrederea și susținerea de a duce cu smerenie crucea stăreției, pe care Dumnezeu a rânduit-o pentru el.
 

Autor: realitatea.md
22.11.2020 Actual
909
0

Comentarii 0