Sursa imagine: trm.md

OMS avertizează: Numărul de decese cauzate de COVID-19 ar putea creşte şi mai mult

La fiecare 17 secunde, un om moare de Coronavirus în Europa, iar rata de mortalitate ar putea să crească şi mai mult, avertizează OMS. După Franţa, Rusia a depăşit două milioane de infectări cu noul Coronavirus, dar autorităţile nu plănuiesc să introducă carantina, la nivel naţional. În schimb, alte ţări se gândesc la măsuri şi mai dure în încercarea de a frâna creşterea numărului de infectări, informează Moldova 1.

Doar ieri în toată lumea, peste 10.700 de oameni au murit de Coronavirus. Ultimele date arătau că, din Europa, cel mai rău stă la rata mortalităţii Cehia. Pe locul doi se clasa, luna trecută, România.

„Săptămâna trecută, Europa a înregistrat peste 29.000 de noi decese de Covid-19. Asta înseamnă că o persoană moare la fiecare 17 secunde. În ultima săptămână, decesele au crescut cu 18%”, a declarat Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa.

Oficialul vine şi cu o veste bună. Pentru că tot mai multe ţări au impus restricţii dure, numărul cazurilor săptămânale de Coronavirus în Europa a scăzut, pentru prima dată în ultimele trei luni. Macedonia de Nord impune starea de urgenţă pentru următoarele 30 de zile  pentru a opri creşterea numărului de infectări cu Covid-19.

„Cifrele şi alte date arată necesitatea de a gestiona mai bine toate capacităţile din spitale, atât materiale, cât şi umane" , a menţionat Zoran Zaev, prim-ministrul Macedoniei de Nord.

Spitalele şi clinicile private vor trebui să-şi deschidă uşile pentru pacienţi bolnavi de COVID-19, portul măştii este obligatoriu şi în exterior. Restaurantele vor trebui să închidă la orele 21:00.

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat în urma infectării cu noul Coronavirus. Înainte de a ajunge la spital, Patriarhul în vârstă de 90 de ani  a ţinut  slujba religioasă după moartea mitropolitului din Muntenegru care l-a fel a fost ucis de virusul pandemic.

Italia înregistrează un nou  record zilnic de infectări, peste 36 de mii, iar bilanţul deceselor trece de 600, iar situaţia se agravează şi în Germania cu 23.600 de contaminări  pe zi.

 Şi Ucraina îşi bate propriul record zilnic de infectări, alţi peste 14 mii de oameni au primit verdictul că sunt infectaţi cu SARS-COV2.

Cele mai afectate din lume de pandemie sunt Statele Unite, cu peste 11 milioane şi jumătate de cazuri confirmate. Sunt state în care a fost impusă carantina parţială.

Şi Rusia trece prin momente grele, patinoarul din Moscova  transformat în spital COVID-19 este deja plin de pacienţi. Între timp a fost  reluat vaccinarea noilor voluntari în cadrul testelor clinice efectuate pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik V.

Autor: trm.md
20.11.2020 Actual
900
0

Comentarii 0