Sursa imagine: Shutterstock

Trucuri antistres cu efect garantat

Oboseală accentuată, stress, indispoziții, probleme digestive? Nu te panica, nu e foarte grav. Înainte să dai fuga însă, la dulăpiorul cu medicamente,  încearcă câteva soluții alternative care te vor ajuta să obții și să îți păstrezi starea de bine. Aceste trucuri antistres cu efect garantat sunt tot ceea ce ai nevoie pentru astenia de toamnă indusă de vederea copacilor goi.

Terapie antistres în patru pași

1.      Planifică weekend-ul. Anticiparea unor clipe plăcute te poate ajuta: așteptând cu nerăbdare ceva, se produce o schimbare la nivel cerebral precum și o scădere a tensiunii arteriale și frecvenței cardiace.

2.      Joacă-te cu animalul de companie. Alintarea oferită și jocul cu micul prieten blănos eliberează oxitocina, un hormon care relaxează vasele sangvine și reduce nivelul stresului.

3.       Nu neglija sexul. Potrivit cercetătorilor americani, femeile care fac dragoste cel puțin o dată pe săptămână se bucură de o imunitate mult mai bună.

4.      Un desert savuros. O prăjitură sau ceva dulce scade nivelul hormonului de stres glucocorticoid. Vestea bună este ca prăjitura trebuie să conțină zahăr nu îndulcitor. Remedii naturalepentru problemele intestinale… Întâi: suplimentele probiotice. Acestea reduc semnificativ tulburările stomacale și intestinale cauzate de infecțiile fungice cu Candida (balonare, constipație, diaree și multe altele) datorită nivelului ridicat de bacterii  “sănătoase” pe care îl aduc în sistemul digestiv. Al doilea, fibrele alimentare. Numai un adult din cinci mănâncă suficiente fibre alimentare, care sunt esențiale pentru un sistem digestiv sanatos. Pentru un tranzit intestinal eficient ai nevoie de 24 de grame de fibre pe zi pe care le poți lua din alimente sau le poți suplimenta cu preparate naturiste cu conținut ridcit de fibre alimentare, sub formă de pulbere sau capsule, care îți pot oferi peste 20% din necesarul zilnic.  Reflexoterapie la purtător   Te simți deseori obosită, aproape extenuată, după orele amiezii? Încearcă un remediu de reflexologie, simplu și la îndemână.  Prinde între degete, partea dintre degetul mare și cel arătător al palmei și strânge puternic sau masează cu mișcări circulare timp de două minute. Te vei remonta miraculos. Mai mult, mișcarea aceasta te poate ajuta să scapi rapid și de o durere sâcâitoare de cap, dacă o prinzi în stadiu incipient.

Autor: avantaje.ro
19.11.2020 Caleidoscop
910
0

Comentarii 0