Sursa imagine: diez.md

Aproape 200 de aeroporturi din Europa sunt în prag de insolvență. Peste 270 000 de persoane ar pierde locul de muncă

Aproape 200 de aeroporturi din Europa ar putea intra în insolvenţă în următoarele luni dacă traficul de pasageri nu începe să îşi revină până la finele anului, a anunţat Consiliul Internaţional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe). Potrivit analizei ACI Europe, estimativ 193 de hub-uri europene sunt considerate „aeroporturi în pericol de insolvenţă”. Acestea contribuie la o activitate economică care creează 277 000 de locuri de muncă şi 12,4 miliarde de euro din PIB-ul european.

Aeroporturile în pericol de insolvenţă sunt în principal mici aeroporturi regionale, cu mai puţin de cinci milioane de călători pe an, a căror închidere ar avea un impact mult mai mare asupra locurilor de muncă locale, a precizat un purtător de cuvânt de la ACI Europe pentru Reuters, transmite digi24.ro.

În paralel, marile aeroporturi europene consumă şi ele lichidităţi într-un ritm nesustenabil, în condiţiile în care primele 20 de aeroporturi europene au acumulat datorii de 16 miliarde de euro, echivalentul a aproape 60% din veniturile lor dintr-un an normal.

Datele ACI arată că traficul de pasageri la aeroporturile europene a scăzut cu 73% în ritm anual în septembrie, cu 172,5 milioane de pasageri pierduţi. Numărul total de pasageri pierduţi începând din luna ianuarie 2020 a ajuns în prezent la 1,29 miliarde.

ACI Europe reprezintă peste 500 de aeroporturi din numărul total de 740 de aeroporturi din Europa care au pasageri plătitori.
 

Autor: diez.md
29.10.2020 Actual
464
0

Comentarii 0