Sursa imagine: stiripentruviata.ro

Familiile cu mulți copii se vor bucura de scutiri de la stat

Persoanele care cresc și educă patru și mai mulți copii vor beneficia de asigurare medicală acoperită de stat. Despre asta anunță CNAM pe pagina sa oficială.

Asta în contextul în care Regulamentul privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală a fost completat cu noi prevederi, transmite agora.md.

Astfel, regulamentul respectiv a fost completat cu o nouă prevedere, potrivit căreia, pentru părintele, inclusiv adoptiv, care creşte şi educă în mod efectiv patru şi mai mulţi copii pentru perioada în care cel puţin un copil are vîrsta de pînă la 18 ani, Compania Naţională de Asigurări în Medicină acordă statutul de persoană asigurată de Guvern în baza cererii şi a documentelor justificative depuse de persoana fizică.

Documentele necesare pentru a beneficia de acest privilegiu sînt adeverinţele de naştere ale copiilor, certificatul de căsătorie/divorţ/deces, certificatul privind componenţa familiei, atestatul de adoptator, după caz; declaraţia (conform modelului aprobat de CNAM) semnată pe propria răspundere prin care persoana fizică confirmă faptul că nu este decăzută din drepturile părinteşti, că nu a fost încetată adopţia în privinţa copiilor adoptaţi și că cei mici nu se află la întreţinerea instituţiilor educative, curative de asistenţă socială.

Autor: noi.md
29.10.2020 Actual
541
0

Comentarii 0