Sursa imagine: infoprut.ro

Fostul premier Iurie Leancă, candidează la funcția de senator în România


PRO România a depus listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Lista pentru Camera Deputaților este deschisă chiar de președintele PRO România, Victor Ponta. Astfel, fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, alături de Sorin Iacoban – preşedintele Federaţiei Române de şah, se vor afla în fruntea echipei electorale de la Iași, se arată într-un mesaj pe Facebook emis de reprezentanții Partidului PRO România Iași.

Pe listele PRO România se află și reprezentanți ALDE, cele două formațiuni politice fiind în proces de fuziune, scrie digi24.

„Toți alegătorii ALDE trebuie să știe că votând lista PRO România votează și reprezentanții ALDE. Noul partid va avea componenta de responsabilitate socială, de politică socială coerentă, dar și componenta liberală. Vom sta alături de toți românii și le vom apăra drepturile, vom lupta să scoatem România din criză", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

AGORA amintește că Iurie Leancă este diplomat de carieră. A fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și vicepremier în fostul Guvern, condus de Pavel Filip.  Din 2001 până în 2006 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Companiei ASCOM S.A. Iar în perioada 2013-2014 a fost prim-ministrul R. Moldova.

Totodată, Leancă a participat la alegerile europarlamentare, din 26 mai curent, pe lista partidului „Pro România” condus de Victor Ponta. Liderul PPEM nu a acces în Parlamentul European.

Autor: agora.md
25.10.2020 Actual
783
0

Comentarii 0