Sursa imagine: diez.md

Ministrul educației este încrezător că în 2021 se va reuși organizarea examenelor de BAC

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, se rată încrezător că în anul 2021 examenele de absolvire vor putea fi organizate. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene.

„Incertitudinea este cuvântul care caracterizează perioada pe care o trăim, însă experiența pe care am acumulat-o în această perioadă ne face încrezători că anul acesta vom reuși să organizăm sesiunea de examene 2021. Experiența anilor precedenți ne demonstrează faptul că în procesul organizării examenelor naționale avem încadrați profesioniști desăvârșiți”, a afirmat oficialul.

În context, Lilia Ivanov, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare a menționat că pentru elaborarea subiectelor de examen în sesiunea 2021 vor fi constituite 7 grupuri de lucru pentru testarea națională în învățământul primar, 5 grupuri pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului şi 37 de grupuri pentru examenul naţional de bacalaureat.

Activitatea fiecărui grup de lucru este coordonată de către un coordonator, care este responsabil de varianta finală a testului de examen atât din punct de vedere științific, cât şi al securității informaţiei.

Fiecare coordonator semnează angajamentul de asigurare a securităţii materialelor de examen.

Amintim că Ministerul Educației, Culturii si Cercetării a aprobat orarul examenelor naționale pentru anul școlar 2020-2021, care poate fi vizualizat aici.

În anul 2020, din cauza situației pandemice atât elevii claselor a IX-a, cât și cei de a XII-a au fost scutiți de examene de absolvire.

Autor: diez.md
23.10.2020 Actual
686
0

Comentarii 0