Sursa imagine: eva.ro

Cele mai bune remedii naturale pentru durerile de gât

Aerul rece de afară şi vântul pot să determine apariţia inflamaţiilor care cauzează durerile de gât. Care sunt cele mai bune remedii naturale care te ajută să calmezi simptomele neplăcute?

Durerile în gât pot să fie foarte supărătoare, în special atunci când ele se manifestă şi prin senzaţia de inflamare şi imposibilitatea de a înghiţi alimentele pe care le consumi. Cele mai frecvente boli manifestate prin durere în gât sunt: amigdalita, faringita și laringita.

Amigdalita este o inflamație de origine infecțioasă (virală sau bacteriană) a amigdalelor. Debutează cu senzație de usturime în gât, apoi apare durerea la înghițire, iar uneori durerile iradiază spre urechi.

Faringita este inflamația faringelui. Este una dintre cele mai comune afecțiuni din sfera ORL și poate afecta pe oricine, adulți sau copii. Ea se manifestă prin dureri în gât, febră, dificultăți la înghițire, dureri la nivelul urechilor. Deseori, ganglionii limfatici ai gâtului sunt umflați.

Laringita reprezintă inflamația laringelui și a corzilor vocale. Ea se manifestă prin răgușeală și dureri în gât, asociate cu tuse seacă, nas înfundat, dificultăți respiratorii.

De asemenea, inflamaţiile gâtului pot să apară și din cauza unor factori agresivi precum: consumul de băuturi reci sau fierbinți, expunerea la frig, solicitarea excesivă a vocii.

Ca să scapi de durerile de gât şi să ameliorezi senzaţia neplăcută de usturime, iată care sunt cele mai bune remedii naturale:

1. Tinctura de gălbenele

Ea are proprietăți antiinflamatoare dovedite și este folosită cu succes în cazul durerilor de gât pentru a limita extinderea infecției și pentru a reduce inflamația. De asemenea, gălbenelele au efecte cicatrizante și regeneratoare, grăbind vindecarea țesuturilor deteriorate.

2. Gargara cu sare
Una dintre cele mai cunoscute soluţii la care apelau şi bunicii noştri pentru a calma durerile de gât este gargara cu sare. Amestecă o linguriţă de sare într-un pahar cu apă şi foloseşte aceste amestec pentru a face gargară de câteva ori pe zi. Sarea reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.

3. Băutură caldă cu miere de albine
Imediat după trezire amestecă într-un pahar cu apă călduţă o linguriţă de miere, o linguriţă de oţet (de preferat oţet din cidru de mere), puţină scorţişoară şi două linguriţe de zeamă de lămâie. Acest amestec are rolul de a calma durerile de gât într-un timp foarte scurt.

4. Scorţişoara
Amestecă o linguriţă de scorţişoară cu o linguriţă de piper negru măcinat într-un pahar cu apă călduţă. Strecoară soluţia şi foloseşte apoi lichidul pentru a face gargară de 2-3 ori pe zi.
O altă alternativă pentru a folosi scorţişoara este de a amesteca 2-3 picături de ulei esenţial de scorţişoară cu o linguriţă de miere, amestec pe care să-l consumi de două ori pe zi.

5. Ghimbir
Ceaiul de ghimbir poate să fie extrem de benefic pentru durerile de gât, precum şi pentru a calma alte simptome asociate răcelilor. Datorită gingerolului, substanţă care se regăseşte în ghimbir, ceaiul va avea un efect antiinflamator, calmând durerile de gât.
 

Autor: eva.ro
15.10.2020 Caleidoscop
680
0

Comentarii 0