Sursa imagine: diez.md

Italia ar putea prelungi starea de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie 2021: „Situația rămâne critică”

Premierul italian Giuseppe Conte va cere parlamentului să prelungească starea de urgență până la sfârșitul lui ianuarie 2021. Anunțul vine în contextul în care guvernul încearcă să evite recrudescența epidemiei de COVID-19 pe care o traversează alte state europene.

Starea de urgenţă, ce urmează să expire la mijlocul lui octombrie, acordă guvernului central puteri sporite, înlesnindu-le autorităţilor evitarea birocraţiei care sufocă procesul decizional în Italia, scrie agerpres.ro.

„Vom propune parlamentului să prelungească starea de urgenţă, probabil până la finalul lui ianuarie 2021”, le-a declarat Conte reporterilor în timpul unei vizite la Caserta, în sudul Italiei.

Italia, prima ţară europeană care a trecut printr-o epidemie majoră de COVID-19 în primăvară, a reuşit să reducă numărul de infectări după ce a impus o carantină strictă din martie până în mai. Italia rămâne totuşi ţara din Europa continentală cu cele mai multe decese confirmate – 35 894.

În ultimele două luni, numărul zilnic de infectări s-a aflat din nou în creştere, dar se menţine sub 2 000, mult sub cele din Franţa sau Spania, care au fost obligate să impună noi restricţii în unele zone.

Autor: diez.md
02.10.2020 Actual
1166
0

Comentarii 0