Sursa imagine: trm.md

Tarife mai mici pentru energia electrică

Vom plăti mai puţin pentru lumină. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi micşorarea tarifelor pentru energia electrică, relatează Mesager.

Potrivit noilor tarife aprobate de Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, consumatorii finali deserviţi la reţelele de tensiune joasă vor achita 1,68 lei pentru un kWh, cu 21 de bani sau cu peste 11 procente mai putin decât în prezent.

Tariful pentru reţelele de distribuţie de tensiune medie va constitui 1,32 de lei pentru un kWh, adică cu 21,2 bani sau cu 13,8 la suta mai puţin. Consumatorii ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele de tensiune înaltă vor plăti cu 20,6 bani mai puţin. Tariful va constitui astfel un leu şi 17 bani, faţă de un leu 37 de bani cât costă în prezent.

Reprezentanţii ANRE susţin că micşorarea a devenit posibilă datorită diminuării preţului mediu de procurare a energiei electrice de la furnizorul central, de la 163 de bani per kWh la 146 de bani per kWh sau cu 10 procente mai puţin decât în prezent. Şi evoluţia cursului monedei naţionale faţă de dolarul american pentru 2020 a contribuit la reducerea tarifelor pentru consumatorii casnici.

Noile preţuri reglementate şi tarife pentru serviciile de furnizare şi distribuţie a energiei electrice vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Autor: trm.md
31.07.2020 Actual
710
0

Comentarii 0