Sursa imagine: eva.ro

4 trucuri care te ajută să ai o alimentaţie echilibrată

Consumă cât mai multe legume de sezon, însă nu exagera cu fructele, deoarece unele au o cantitate ridicată de zahăr natural.

Pentru ca frigiderul tău să fie organizat şi să nu fii tentată de produsele alimentare nesănătoase este bine să nu-l umpli cu ceea ce nu ar fi bine să mănânci. Descoperă patru trucuri esenţiale care te pot ajuta să revii pe drumul cel bun şi să adopţi un plan alimentar sănătos:

1. Mănâncă multe legume
Verdeţurile de primăvară şi rădăcinoasele pot să-ţi asigure o masă săţioasă.
În plus, ele vor aduce nutrienţi esenţiali pentru corp şi te vor ajuta să elimini toxinele.

2. Nu exagera cu fructele
În dorinţa de a slăbi, multe persoane optează pentru multe fructe consumate pe parcursul zilei. Însă, trebuie să reţii că ele conţin fibre şi zahăr natural, însă atunci când le consumi în cantităţi mari menţin un nivel ridicat al glicemiei. În loc să mănânci multe fructe, alege un fruct preferat şi combină-l cu un pumn mic de nuci/seminţe sau unt de arahide/migdale.

3. Bea multă apă
Apa plată şi ceaiurile din plante medicinale nu trebuie să-ţi lipsească. Optează pentru ceaiul de mentă, muşeţel, sunătoare, păpădie, urzici sau cozi de cireşe.

4. Nu cumpăra alimente procesate
Dacă le vei ocoli la supermarket şi nu le vei avea la îndemână acasă te asiguri că nu le vei consuma fără măsură. Cumpără mai degrabă legume proaspete şi congelate, fructe, brânzeturi slabe, nuci/seminţe crude, ouă de ţară, cereale integrale şi carne slabă.
Renunţă la obiceiul de a face un depozit în cămară cu alimente nesănătoase cum ar fi dulciurile şi snacksurile din comerţ.

Autor: eva.ro
30.07.2020 Caleidoscop
1159
0

Comentarii 0