Sursa imagine: trm.md

Mai multe gospodării de la Comrat, inundate în urma ploii

Ploaia din această noapte a făcut ravagii atât în capitală, cât şi în mai multe localităţi din ţară. În oraşul Comrat au fost inundate 17 gospodării, un magazin şi un salon de reparaţie auto. În unele locuri, nivelul apei a ajuns până la 30 de centimetri. În nouă gospodării, apa a inundat casele, a deteriorat mobilierul şi aparatele electrocasnice. Comisia pentru situaţii de urgenţă a Primăriei Comrat urmează se estimeze şi să compenseze pagubele, relatează Mesager.

Mai multe străzi din Comrat s-au transformat în această noapte în adevărate râuleţe. Apa a erodat pavajul, iar craterele formate aveau peste un metru adâncime.

„M-am trezit în momentul în care apa deja a ajuns în casă. Soţul meu era la serviciu în tura de noapte. Totul este ud şi plin de nămol. De 15 ani locuiesc aici, dar aşa ceva nu am mai văzut. Apa a ajuns până în casă, a inundat bucătăria, curtea şi grădina, care este plină de gunoi şi apă”, spun localnicii.

Consecinţele ploii sunt vizibile: toate gropile de canalizare sunt inundate, apa a trecut prin curte şi s-a oprit în grădină. Sunt prognozate ploi şi ne va inunda din nou. Vom rămâne fără casă, fără grădină .. "

Comisiile pentru Situaţii Excepţionale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate în urma precipitaţiilor abundente.

„Ploaia abundentă a produs pagube. 17 gospodării au fost inundate, apa a intrat şi în case. Tot nămolul care se afla pe câmpii a fost adus aici”, spune primarul interimar de la Comrat, Sara Gheorghe.

Inundaţii în urma ploilor ambundente au auvut loc şi în alte localităţi din ţară, precum Ialoveni, Anenii Noi, Hânceşti, dar şi municipiul Chişinău. Salvatorii au fost solicitaţi de urgenţă pentru pomparea apei din subsoluri şi beciuri  în satul Horeşti, dar şi Grătieşti. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie şi în oraşelul Codru, dar şi oraşul Durleşti, unde salvatorii au lucrat pentru evacuarea apei din subsolurile a trei blocuri. Primarul capitalei, Ion Ceban, a scris pe o reţea de socializare că după ploaia din această noapte, toate echipele lucrează pe străzile orașului, pentru a înlătura consecinţele provocate de precipitaţiile puternice.

Autor: trm.md
06.07.2020 Actual
571
0

Comentarii 0