Sursa imagine: politiadefrontiera.ro

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai fi obligaţi să respecte regimul de carantină

Cei care intră în România nu vor mai fi obligaţi să respecte regimul de carantină. Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova, măsura izolării la domiciliu se suspendă temporar, începând cu data de 2 iulie 2020, pentru toate persoanele care intră în România, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 2 iulie 2020.

„Ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de evoluţia răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2, precum şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat de COVID-19, nu au finalizat perioada de 14 zile de izolare/carantină sau au venit în ţară dintr-o zonă/ţară considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, cu respectarea măsurilor epidemiologice”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit Ambasadei României la Chişinău, toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină trebuie să ţină cont de faptul că, în situaţia în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în ţară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice –Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Autor: trm.md
05.07.2020 Actual
618
0

Comentarii 0