Sursa imagine: Unsplash.com

5 alimente proaspete care rezistă în frigider până la două săptămâni

În ultima vreme, facem cumpărături mai rar, iar atunci când mergem la supermarket, cumpăram mâncare pentru întreaga săptămână sau chiar mai mult.

Pentru ca vizitele la magazin in contextul pandemiei sunt mai rare, avem tendinta de a investi in produse care rezista cat mai mult in dulap, in camara sau in frigider. Acest lucru se traduce prin mai putine alimente proaspete, caci acestea sunt, de regula, cele mai usor perisabile.

Totusi, pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ai nevoie de fructe, legume si frunze fresh, pe care sa le integrezi in fiecare masa a zilei.

Iata ce alimente rezistente si proaspete poti cumpara data viitoare cand mergi la supermarket!

Top 5 alimente rezistente si proaspete: Le poti tine in frigider timp de doua saptamani!
 
1. Morcovii

Minunatii si coloratii morcovi sunt o sursa excelenta de vitamina A si betacaroten. Acestia pot fi folositi in tot felul de retete gustoase, de la tocanite si preparate la cuptor, pana la supe creme pline de nutrienti.
Daca iti plac morcovii, avem vesti bune: acestia rezista in frigider foarte bine, intr-o punga de plastic.
Daca observi ca incep sa devina usor moi, transforma-i rapid intr-o supa delicioasa!

2. Citricele
Portocalele, lamaile, grapefruitul si lime-ul fac parte din seria de alimente rezistente. Le poti pastra in compartimentul special pentru fructe sau chiar pe usa frigiderului, la indemana cand ai pofta de un suc fresh sau vrei sa aduci o savoare deosebita unui preparat culinar.
Lamaia este elementul principal pentru orice dressing de salata, condimentul perfect pentru a aduce un plus de aciditate si de prospetime, si trucul secret cand vine vorba de prajituri si creme dulci-acrisoare!

3. Varza
In vreme ce frunzele proaspete de baby spanac, valeriana sau rucola rezista maximum 4-5 zile in frigider, varza se poate pastra in stare perfecta pana la doua saptamani.
Astfel, cand ai pofta de o salata proaspata si gustoasa, nu trebuie decat sa toci cateva frunze, sa adaugi zeama de lamaie, ulei si putin marar proaspat deasupra. Vei obtine o salata crocanta, proaspata si savuroasa!

4. Sfecla
Sfecla este si ea un aliment de baza, pe care il ai oricand pregatit pentru o supa, o salata sau o garnitura colorata. Daca ii tai partea verde si o pastrezi intr-o punga de plastic, sfecla rezista in frigider aproximativ 14 zile.
Cand ai nevoie de ea, va fi perfecta, ferma, cu textura crocanta si proaspata, gata de razuit, de taiat felii sau de pasat in blender. Pune-o pe lista de cumparaturi, caci face parte din acele alimente rezistente si extrem de versatile!

5. Ouale
Omleta, oua ochiuri, oua posate. Clatite, aluaturi, compozitii. Ouale sunt de baza, orice ai dori sa gatesti: mic dejun, pranz sau cina. Ai la dispozitie zeci de retete rapide si delicioase.
Cumpara-le in varianta ecologica, doar de la gaini crescute la sol, in aer liber. Pastreaza-le in frigider si te poti bucura de ele pana la o luna, in functie de data inscriptionata pe ambalaj.

Autor: andreearaicu.ro
29.06.2020 Caleidoscop
1784
0

Comentarii 0