Sursa imagine: vidu.ro

Deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc aderă la Partidul Șor

Deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc aderă la Partidul Șor, după ce săptămâna trecută au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Democrat din Moldova. Anunțul a fost făcut, printr-un comunicat de presă, de către Partidul Șor, dar și de fosta democrată pe pagina sa de Facebook.

„Considerăm decizia celor doi deputați ca fiind singura corectă și unica posibilitate de a-și realiza programul electoral și promisiunile date alegătorilor în campania electorală din 2019”, susține Partidul Șor.

Violeta Ivanov suține că Partidul Șor, este ,,singura formațiune politică din actualul Parlament care a demonstrat atașament față de interesele oamenilor”.

,,Această formațiune politică, chiar dacă a fost în opoziție, a realizat proiecte sociale și de infrastructură importante și are un program economic viabil și soluții concrete pentru depășirea crizei cu care se confruntă țara”, spune ea.

Astfel, fracțiunea Șor va avea 9 deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Anterior, parlamentarii Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au fost membri ai Partidului Comuniștilor din Moldova, ulterior au aderat la PDM, iar începând de astăzi, 11 mai, cei doi sunt pe listele Partidului Șor.

Tot astăzi, mai mulți primari și consilieri din satele Pârlița, raionul Soroca, Onești, raionul Strășeni și Cotelea, raionul Briceni, au anunțat că părăsesc PDM și că aderă la Partidul „ȘOR”, fiind primii care renunță la PDM însă nu se alipesc grupului Pro-Moldova, condus de Andrian Candu.

Grupul Pro-Moldova, în frunte cu Andrian Candu, a anunțat formarea unui bloc anti-guvernamental și a cerut și altor partide din opoziție să se alieze. Doar Partidul Șor a dat curs inițiativei. 

„Acest Guvern trebuie să plece imediat”. Deputații din opoziție, invitați să creeze un bloc antiguvernamental

Ce spun deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA despre invitația de a crea un bloc antiguvernamental cu „Pro Moldova” și „Șor”

După acest anunț, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM. Astfel, majoritatea parlamentară rămâne a fi constituită din 54 de deputați, fiind necesari 51.

Majoritatea parlamentară rămâne cu 54 de deputați

Dodon: „Dacă plecările din PDM continuă, ajungem la alegeri anticipate”

Totodată, un grup de consilieri și activiști locali din raioanele Leova, Soroca și Drochia au părăsit PDM și au aderat la grupul Pro Moldova.

Autor: zdg.md
11.05.2020 Actual
4530
0

Comentarii 0