Sursa imagine: moldpres.md

Trei localități din R. Moldova au intrat din 1 aprilie în regim de carantină

Municipiul Soroca, oraşul Ştefan Vodă şi satul Carahasani din raionul Ştefan Vodă au intrat, începând cu 1 aprilie, ora 8:00, în regim de carantină, conform Dispoziţiei din 31 martie a Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale, transmite MOLDPRES.

„Statistica îngrijorătoare din oraşul Ștefan Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă (9 cazuri) și municipiul Soroca (22 cazuri) a determinat membrii Comisiei să ia decizia de instituire a regimului de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor”, indică un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.
 
Până în prezent, în regim de carantină se aflau satele Sofia și Bălceana din raionul Hâncești.
 
În dimineaţa zilei de miercuri, 1 aprilie, după şedinţa Punctului Focal, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că în Republica Moldova numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 353, dintre acestea 42 se află în stare gravă.
 
Potrivit sursei citate, din cele 353 de cazuri înregistrate, 73 sunt de import și 280 cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri cu COVID-19, peste 100, au fost înregistrate în capitală și peste 20 în stânga Nistrului.
Autor: Moldpres
01.04.2020 Actual
620
0

Comentarii 0