Sursa imagine: g4media.ro

Pentagonul și-a izolat echipele de comandă în adăposturi subterane

Echipele militare care monitorizează amenințările străine cu rachete și avioane de război împotriva Statelor Unite au fost izolate într-o serie de situri militare, inclusiv în faimosul buncăr aflat în Munții Cheyenne din Colorado.

În aceste adăposturi se află în prezent o parte din Comandamentul de Nord al armatei americane (U.S. Army’s Northern Command – NORTHCOM), responsabil cu securitatea națională, și U.S.-Canadian North American Aerospace Defense Command (NORAD), o operațiune comună americană / canadiană care monitorizează spațiul din America de Nord împotriva amenințărilor aeriene și balistice.

Liderii militari americani au luat aceste măsuri pentru a se asigura că personalul își poate continua activitatea și poate monitoriza continuu pandemia de coronavirus, pe măsură ce numărul de infecții și de decese continuă să crească în întreaga lume.

Echipe militare de comandă au fost trimise în adăposturi subterane din SUA

Acestea asigură continuitatea activității militare și monitorizează pandemia de coronavirus

O parte din personalul NORAD și NORTHCOM s-a mutat în Cheyenne Mountain Complex

Raven Rock Mountain Complex și Mount Weather Emergency Operations Center sunt alte două locații ce asigură continuitatea activității de guvernare în SUA

Mutarea a devenit necesară după ce virusul a infectat și soldați americani

Generalul de aviație Terrence O’Shaughnessy, cel care se află în fruntea NORTHCOM și NORAD, a declarat reporterilor în cadrul unei conferințe ținute pe Facebook Live că unele dintre echipele sale de monitorizare vor fi mutate din centrul lor obișnuit de comandă de la Peterson Air Force Base din Colorado într-o serie de buncăre subterane întărite.

„Profesioniștii noștri dedicați din centrul de monitorizare și comandă NORAD și NORTHCOM și-au părăsit casele, și-au luat la revedere de la familiile lor și sunt izolați de toată lumea pentru a se asigura că pot face supravegherea în fiecare zi pentru a ne apăra țara,” a afirmat O’Shaughnessy.

„Cu siguranță nu este varianta optimă, dar este una absolut necesară și adecvată, având în vedere situația,” a afirmat generalul american.

Unul dintre aceste adăposturi este Cheyenne Mountain Complex, un labirint de tuneluri îngropate sub 610 m de granit, adăpostite în spatele unor uși concepute pentru a rezista la explozii nucleare de 30 de megatone.

Autor: g4media.ro
Sursa: g4media.ro
30.03.2020 Actual
768
0

Comentarii 0