Sursa imagine: sbutterstock.com

Alimentele care dau dependență. De ce simțim mereu nevoia să le consumăm?

Nu puține sunt cazurile în care ne promitem solemn că doar vom gusta din anumite alimente, dar ajungem să consumăm cantități mult mai mari decât ar fi necesar. Acest lucru nu se întâmplă pe fond nervos sau pentru că nu ne putem impune anumite limite, ci pentru că există o listă a alimentelor care dau dependență și pe care simțim mereu nevoia să le consumăm.

Chiar dacă poate părea ciudat, cercetătorii au descoperit că anumite alimente provoacă dependență și că de cele mai multe ori, acestea sunt vinovate și pentru apariția kilogramelor în plus. Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Colorado au făcut mai multe teste și au descoperit că alimentele în fața cărora oamenii nu pot rezista sunt cele foarte prelucrate. Gustul lor îi determină pe oameni să le consume în doze mari, acestea fiind absorbite rapid și transformându-se în depozite de grăsime, potrivit independent.co.uk.

După ce au studiat în detaliu 35 de alimente, specialiștii au făcut un top al alimentelor care provoacă dependență și care ar trebui consumate cât mai rar.

Alimentele care dau dependență

    Pizza
    Ciocolată
    Chipsuri
    Biscuiți
    Înghețata
    Chipsuri
    Cheeseburger
    Băuturi acidulate
    Tort
    Brânză

Alimentele din lista de mai sus sunt bogate în grăsimi și au un număr însemnat de calorii, ceea ce face ca nivelul de zahăr din sânge să crească rapid.

Cele mai sănătoase alimente

Dacă pizza, ciocolata, tortul sau biscuiții sunt pe lista alimentelor care dau dependență și care ne pot modifica în mod semnificativ silueta, există și o listă a alimentelor sănătoase și care trebuie introduse în dieta zilnică.

    Castravete
    Morcovi
    Fasole
    Mere
    Orez brun
    Brocoli
    Banane
    Somon
    Porumb
    Căpșune

Specialiștii sunt de părere că introducerea în alimentație a acestor alimente sănătoase poate avea efecte benefice asupra sănătății, rezolvând problema obezității.

Autor: avantaje.ro
23.03.2020 Caleidoscop
1786
0

Comentarii 0