Sursa imagine: romanialibera.ro

PLDM: Avionul prăbuşit în 2008 pe Aeroportul Internaţional Chişinău era implicat în traficul cu droguri

Avionul prăbuşit în 2008 pe Aeroportul Internaţional Chişinău era implicat în traficul cu droguri. Cel puţin aşa se menţionează în documentarul liberal-democraţilor „8 ani de minciună comunistă”.

Filmul, care îi atacă pe liderul comuniştilor, fostul preşedinte al ţării Vladimir Voronin, pe fostul prim-ministru Vasile Tarlev, dar şi pe preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu, pomeneşte şi despre cele 200 kg de heroină depistate într-un microbuz, în Chişinău.
 
„Pentru a ascunde implicarea fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc şi a ex-procurorului general Valeriu Gurbulea în această afacere, comuniştii au demis întreg Guvernul. Premierul Vasile Tarlev, după ce este demis, devine singurul prim-ministru din lume, care după ce este dat afară, este decorat cu cea mai înaltă distincţie în stat – Ordinul Republicii”, se menţionează în documentar.
 
Totodată, în film se aminteşte şi despre avionul prăbuşit în 2008 pe Aeroportul Intrenaţional Chişinău, în care au murit 8 persoane. Autorii filmului susţin că avionul prăbuşit era implicat în traficul de droguri, iar pentru a ascunde urmele s-a recurs la acest truc.
 
„Poliţia turcă aştepta avionul pentru a face arestările. Singura metodă a comuniştilor de a distruge urmele a fost distrugerea acestora. Avionul a explodat la aterizare pentru ca nimeni să nu afle acest adevăr. Regimul comunist i-a găsit vinovaţi doar pe poliţiştii care au găsit captura de droguri. Aceştia au fost închişi câţiva ani”, se menţionează în film.
 
Solicitaţi de presă să spună dacă au dovezi la aceste acuzaţii, tinerii liberal-democraţi au spus că filmul prezintă doar fapte reale şi adevărate din timpul celor 8 ani de guvernare comunistă.
 
Amintim că avionul Antonov 32 transporta 2,3 tone de ulei şi urma să efectueze o cursă către Khartoum (Sudan), via Antalia, având la bord un echipaj format din trei cetăţeni moldoveni şi cinci ucraineni.
 
Aparatul a decolat la ora 22.02, de pe pista Aeroportului Chişinău. În scurt timp, echipajul a anunţat turnul de control despre o defecţiune a transponderului COM-64, de la bordul avionului, iar comandantul a decis să revină pe aeroport. Ministerul Afecerilor Interne anunţa atunci că avionul a explodat în timpul aterizării, după ce a lovit cu o aripă echipamentele de navigaţie instalate la capătul pistei. Ulterior, comisia de anchetă a stabilit că avionului s-a prăbuşit din cauza erorii umane. Comuniştii nu au comentat, deocamdată, aceste acuzaţii.
 
Video: Jurnal TV
Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md
10.11.2010 Actual
5132
0

Comentarii 1

  • Valentin Valentyn:

    Aici puteti vedea inca o monstra din prostia unor membri PLDM, primiti cu hurta in partid
    http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/11/o-noua-lovitura-la-ficat-pentru-filat.html

    10.11.2010 15:56