Sursa imagine: trm.md

Audit extern obligatoriu la întreprinderile de stat

Întreprinderile de stat şi cele municipale de interes public vor fi supuse auditului extern obligatoriu. Parlamentul a aprobat, în lectura finală, în şedinţa plenară de joi, 20 februarie, modificări la Legea cu privire la întreprinderea de stat şi întreprinderea municipală.

Situaţiile financiare anuale ale întreprinderilor municipale vor fi supuse auditului extern obligatoriu, în cazul în care acestea fac parte din categoria entităţilor mijlocii, mari sau de interes public, în corespundere cu legislaţia contabilă.
 
De asemenea, se propune a fi modificată una din condiţiile care definesc tranzacţia cu conflict de interese. Astfel, a fost diminuată valoarea tranzacţiei cu conflict de interese de la 400 000 lei la 10 000 mii lei.
 
Întreprinderile de stat şi municipale vor fi obligate să plaseze raportul anual al întreprinderii pe pagina web în termen de 4 luni de la sfârşitul fiecărui an de gestiune şi va conţine obligatoriu informaţia despre numărul personalului întreprinderii, despre locurile de muncă nou create şi salariul mediu lunar pe întreprindere. Salariile persoanelor cu funcţii de conducere (fondatori, membri ai consiliilor de administraţie, administratori, membri ai comisiei de cenzori) vor fi indicate separat. Întreprinderea de stat/municipală va satisface interesul public onorând solicitările din partea instituţiilor mass-media şi a societăţii civile în strictă conformitate cu legislaţia cu privire la accesul la informaţie.
Autor: trm.md
21.02.2020 Actual
479
0

Comentarii 0