Sursa imagine: rfi.ro

Fracțiunile parlamentare ale blocului ACUM cer reducerea costurilor de întreținere a aparatului prezidențial

Fracțiunile parlamentare ale blocului ACUM cer reducerea costurilor de întreținere a aparatului prezidențial. După cum relatează corespondentul INFOTAG, despre aceasta reporterilor în Parlament a declarat vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor cu privire la atitudinea față de inițiativa socialiștilor de a reduce salariile deputaților la nivelul anului trecut, el a spus că „deputații din opoziție pot vota pentru această inițiativă, dar cu condiția reducerii bugetului aparatului prezidențial, care în ultimii trei ani a crescut de la 17 mil. până la 35 de mil. de lei”.
 
„Bugetul administrației prezidențiale s-a dublat a fost mai mult decât dublat, iar Dodon nu face mare lucru. Vedem că timp de trei ani el nu a făcut absolut nimic, prin urmare, ar fi justificativ să reducem bugetul instituției cu cel puțin o treime. Doar în acest caz vom vota, întrucât această majorare a fost nejustificată și aprobată fără aduce la cunostință publică”, a spus Popșoi.
 
Săptămâna trecută, salariul deputaților a fost majorat cu 4000 de lei. Deputații susțin că nu au știut de această creștere, care a fost aprobată odată cu adoptarea legii bugetare anul trecut, la propunerea deputatului democratic Vladimir Cebotari. Facțiunea PSRM a înaintat o inițiativă cu privire la reducerea salariilor deputaților. În același timp, premierul Ion Chicu a spus că Guvernul nu va sprijini această inițiativă, întrucât „salariile trebuie majorate pentru toată lumea, ci nu reduse”.
Autor: Infotag
14.02.2020 Actual
902
0

Comentarii 0