Sursa imagine: tvrmoldova.md

Stopat de Guvernul Sandu, programul „Un doctor pentru tine” va fi relansat de Guvernul Chicu

Programul „Un doctor pentru tine” va fi relansat. Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, măsura fiind inclusă şi în Programul de activitate al Guvernului Chicu.
 
„Vom relansa programul “Un doctor pentru tine”, care presupune implicarea echipelor mobile de medici care vor efectua gratis, în raioanele ţării, radiografie pulmonară şi mamară, precum şi control stomatologic gratuit pentru copii. Totodată, vom asigura transport gratuit pentru pacienţi oncologici din raioane”, a spus şeful statului. 
 
Anterior, Guvernul Sandu a încheiat la sfârşitul lunii iunie 2019 campania „Un doctor pentru tine”.
 
„În loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toţi cetăţenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a lungul anilor de-a „Un doctor pentru tine", în timp ce banii grei din sănătate erau direcţionaţi spre alte buzunare”, scria atunci ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook.
 
Ministrul spunea că aceasta este o campanie folosită întotdeauna în scopuri electorale în care medicii merg la ţară, văd o bătânică sau două, mai măsoară o tensiune, mai consultă pe cineva, iar astfel creează impresia că autorităţile au mare grijă faţă de popor, ceea ce, este, în opinia fostului ministru, un fals. „Nu putem trata cu campanii de genul acesta problemele esenţiale din sănătate”, spunea Ala Nemerenco.
 
Amintim că programul „Un doctor pentru tine” a fost lansat în august 2018. Premierul de atunci, Pavel Filip, menţiona că este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetăţenilor.
Autor: TVR Moldova
27.01.2020 Actual
809
0

Comentarii 0